Planten terrarium kopen

Met de plantjes in glazen pot of fles van GreenGifts haal je een duurzame flessentuin in huis. Na de bestelling verzenden wij, binnen 24 uur, de complete set met alle benodigdheden. Zo hoef je nooit lang te wachten op je planten terrarium. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om zelf de bezorgdatum te kiezen en worden de pakketjes zorgvuldig en professioneel verpakt. De Ecoworld verpakkingen bestaan uit gerecycled materiaal en zijn 100% biologisch afbreekbaar. Ook is het mogelijk om een ecosysteem plant in glazen pot cadeau te doen. Hierdoor kan je jouw klanten, partners of andere zakenrelaties verrassen met een luxueus en origineel relatiegeschenk.

Plantjes in glazen pot variaties

Bij GreenGifts hebben wij groot aanbod planten terrariums. Deze bestaan uit verschillende varianten terrarium planten in glazen pot met verlichting. Een planten terrarium met licht past in vrijwel ieder interieur en brengt altijd iets bijzonders met zich mee. Onze kleinste variant is het Plant terrarium – Tropical Corky Glas en de grootste ook het Planten Terrarium Groot – Tropical Biopsphere met Lamp. Naast deze twee varianten bieden wij twee verschillende plantencombinaties aan: groene mini varens of gekleurde mini kamerplanten voor een urban jungle vibe. Alle mini plantjes en benodigdheden leveren wij rechtstreeks uit onze eigen kwekerij.

Ecosysteem plant wat houdt dat precies in?

Een ecosysteem is een verzamelnaam voor een leefgemeenschap die bestaat uit alles wat leeft, in combinatie met iets dat niet leeft. Denk hierbij dus bijvoorbeeld aan planten of dieren in combinatie met iets dat niet leeft zoals lucht, water of warmte. Een ecosysteem van GreenGifts is een zelfvoorzienend stukje natuur in een glazen pot of fles. Zo’n mini ecosysteem ook soms wel flessentuin genoemd is uitermate geschikt voor mensen die graag meer groen in het interieur willen maar geen groene vingers hebben. Met deze planten in glas creëer je dus je eigen onderhoudsvrije ecosysteem. Wil je meer weten of hoe een ecosysteem werkt en hoe je het beste het gesloten ecosysteem helpt om in balans te komen? Lees dan onze 10 ecosysteem plant verzorging tips

Gesloten terrarium planten kopen

Naast complete planten terrariums hebben wij ook DIY terrarium planten sets om zelf een eigen glas of vaas mee op te maken. De sets bestaan uit: substraat, grond, mos en 3 tot 5 mini plantjes. Wil je aan slag om zelf een planten terrarium te maken? Dan kan dit heel eenvoudig in 6 stappen met ons planten terrarium maken stappenplan.

Planten terrarium plantjes verzorgen

Onze mini ecosystemen zijn zelfvoorzienend en hebben in principe geen onderhoud nodig. Toch kan het absoluut geen kwaad om je gesloten ecosysteem af en toe wat aandacht en verzorging te geven. Dit kun je bijvoorbeeld doen door te zorgen dat de terrarium planten voldoende daglicht krijgen. Door je planten terrarium ongeveer twee keer per maand om te draaien, krijgen alle planten in de pot gelijkmatig en genoeg daglicht. Op deze manier gaan je planten in fles langer mee en geniet je nog jaren van je plantjes in glazen pot. Wie wil dat nou niet?

Mini planten verzorgen

Er zijn verschillende mini planten en allemaal hebben ze net iets andere zorg nodig. Een populaire terrarium plant is de Tillandsia ook wel bekend als Luchtplantjes. Wij hebben voor iedere plant soort de 10 belangrijkste tips op een rij gezet. Alles weten over de Tillandsia? Bekijk dan ons luchtplanten verzorging blog.

Plant in glazen pot met zelfvoorzienend ecosysteem

Alle plantjes in glazen pot die wij aanbieden zijn zelfvoorzienend. Dit betekent dat de plantjes na inrichting en afsluiting van het glas geen water of voeding meer nodig hebben om te overleven. Dit wordt ook wel een onderhoudsvrij ecosysteem genoemd. In het afgesloten glas ontstaat vocht en zuurstof recycling, waardoor het ecosysteem geheel zelfvoorzienend wordt. Ons meest populaire ecosysteem plant in glas is de Jungle Corky Glas met een kleine groene varen plant

Planten terrarium als duurzaam relatiegeschenk

Ben je op zoek naar een duurzaam relatiegeschenk voor jouw zakelijke relaties, dan is een planten terrarium uitermate geschikt. Dit originele relatiegeschenk is te personaliseren met een logo of persoonlijke boodschap van jouw bedrijf. Met een Ecosysteem geef je een blijvend en eco vriendelijk cadeau.

Bekijk al onze duurzame relatiegeschenken

FAQ’s

Het ligt er aan of je een gesloten of een open terrarium hebt. In een gesloten terrarium kan je het beste moerasachtige planten zoals varens of mini kamerplanten plaatsen. Een open terrarium daarin tegen kan je het beste vullen met mini plantjes die minder vocht en water nodig hebben zoals mini vetplanten, kleine cactussen of luchtplantjes. Meer weten over terrarium planten? Bekijk dan al onze terrarium planten sets.

Een goed ingericht planten terrarium heeft niet veel verzorging nodig. Een gesloten ecosysteem hoef je helemaal niets aan te doen. Toch zijn er een aantal 5 kleine tips waarmee je het ecosysteem op gang kan helpen: 1. Zet je ecosysteem op een lichte plek. 2. Draai het ecosysteem 2 keer per maand. 3. Water geven aan een ecosysteem. 4. Gebruik bij voorkeur mineraalwater of regenwater. 5. Zorg altijd voor een fijne temperatuur.

De planten in een ecosysteem maken overdag met behulp van daglicht hun eigen zuurstof en glucose aan. In de avond wordt vervolgens, wanneer de zon onder gaat, deze zuurstof opgenomen door de planten. Dit proces waarbij planten hun zuurstof uit natuurlijke bronnen halen, noemen we fotosynthese. Krijgt je ecosysteem voldoende daglicht, dan zal dit proces zich blijven herhalen.

Wanneer er condens ontstaat in de pot of fles van je ecosysteem, dan is dit een teken dat het te warm is. Het ecosysteem kan daarbij zijn warmte niet kwijt. Om dit op te lossen dien je de pot of fles voor 12 uur te openen. Hierdoor kunnen de planten hun warmte kwijt in de buitenlucht.

Een gesloten ecosysteem creëert zelf een evenwichtig klimaat en is dan ook zelfvoorzienend. Toch kan het soms nodig zijn om extra water te geven. Wanneer de grond wat droog aanvoelt, geef dan zo’n 5 tot 10 cl water. De hoeveelheid is natuurlijk afhankelijk van de grootte van jouw ecosysteem. Doe dit maximaal 2-3 keer per jaar.

In een ecosysteem kunnen planten die doorgaans gewend zijn aan een hoge luchtvochtigheid en zonder extra voeding kunnen leven. Denk hierbij onder andere aan varens, vleesetende planten en kamerplantjes.

10% korting?

Mis deze 10% korting niet en schrijf je direct in voor de nieuwsbrief!

10% korting?

Mis deze 10% korting niet en schrijf je direct in voor de nieuwsbrief!