Vleesetende plant kopen

Ben je op zoek naar een unieke plant voor in je interieur, in de tuin of op kantoor? Dan is een vleesetende plant wellicht de juiste keuze voor jou. Naast dat deze levende vliegenvangers nuttig zijn tegen vliegend ongedierte, hebben ze een mysterieuze uitstraling en is het leuk om te zien hoe de plant tot leven komt wanneer hij gaat eten. Tip van Roy: op onze andere webshop VanderVeldeWaterplanten.nl kan je ook winterharde vleesetende planten kopen voor buiten.

Vleesetende planten kopen

Vleesetende planten zijn leuke en fascinerende planten die met hun mooie kleuren goed passen in huis, je tuin en op kantoor. Naast dat ze interessant zijn om naar te kijken, hebben deze planten ook een nuttige functie. Ze vangen namelijk muggen, vliegjes en andere insecten. Dit ieder op zijn eigen unieke manier. Vleesetende planten gaan dus zelf opzoek naar hun voeding in de lucht, in plaats van dat ze dit uit de grond halen. Dit komt omdat ze altijd uit moerasachtige gebieden komen en er doorgaans weinig voeding in moerasachtige grond zit. Wanneer je al in het bezit bent van een terrarium of je eigen idee hebt over het decoreren met vleesetende planten, is onze DIY set iets voor jou. Vul jouw eigen schaal, bak of terrarium met onze vleesetende planten. Zelfs deco mos, Raindrops en speciale grond wordt meegeleverd, zodat je gelijk aan de slag kunt met je vleeseter project! In normale potgrond zitten verschillende voedingsstoffen waar vleesetende planten niet tegen kunnen. De planten hebben nooit geleerd om stoffen uit de grond te scheiden. Zij nemen dus alles op wat in de bodem zit. Swampworld Grond is een luchtig mengsel en bevat alleen de stoffen, die een vleesetende plant nodig heeft.

Hoe verzorg je een vleesetende plant

Er zijn een aantal belangrijke dingen waar je rekening mee moet houden bij de verzorging van een vleesetende plant. Zo mogen ze bijvoorbeeld geen kraanwater of normale plantenvoeding krijgen. Dit omdat het moerasplanten zijn en dus in een voedingsloze bodem leven. Omdat deze planten wel van natte voeten houden, kun je ze dus bijvoorbeeld regenwater geven.  In ons blog: Vleesetende plant verzorging vind je nog veel meer uitgebreide verzorgingstips zodat je zo lang mogelijk van jouw vleesetende plant kan genieten.

Hieronder enkele tips voor het verzorgen van vleesetende planten. 

  • Gebruik alleen regenwater of Raindrops, geen kraanwater. 
  • Zet de vleesetende plant op een lichte en zonnige plaats. 
  • Een vleesetende plant heeft een voeding loze bodem nodig, gebruik hiervoor onze speciaal ontwikkelde vleesetende planten grond
  • Wanneer je plant voert, voer dan alleen echte insecten, geen vlees.
  • Verwijder altijd de dode bladeren. 
  • De planten hebben een groei- en rustperiode. 
  • Verpotten: Het voorjaar is de beste tijd om de planten te verpotten

Soorten vleesetende planten

Er zijn ruim 500 verschillende soorten vleesetende planten over de hele wereld. Stuk voor stuk vangen deze verschillende soorten insecten op hun eigen unieke manier. De meest populaire soorten, die in ons assortiment te verkrijgen zijn:

  • Venusvliegenvanger (Dionaea)
  • Zonnedauw (Drosera)
  • Trompetbekerplant / Sarrecenia (3 soorten: Maroon, Venosa en Juthatip)

De Venus Vliegenval:

De meest populaire vleesetende plant is de venusvliegenvanger. De Venus vliegenval is één van de meest fascinerende moerasplanten. Haar prachtige blaadjes, lijken op bekjes met scherpe tanden. Hiermee vangt zij een insect, bv. een fruitvliegje. De binnenkant van het blad is rood en voorzien van kleine haartjes. Zodra er twee keer een haartje wordt aangeraakt, klapt het bekje dicht. Dit heet een klapval. Zodra de val gesloten is, komen er enzymen vrij, die de vlieg verteren.

De Zonnedauw:

Veel last van muggen? Dan is de Zonnedauw wellicht een geschikte plant voor jou. Haar bladeren bestaan uit lange stengels met kleine haartjes. Aan de haartjes hangen druppeltjes, die lijken op ‘dauw’. Muggen of andere kleine insecten, vinden de druppels aantrekkelijk. Maar, zodra een insect zich over zijn ogenschijnlijke lekkere maaltijd ontfermt, kleeft hij vast en kan geen kant meer op. Dit heet de kleefval. Zodra de insect helemaal vast zit, rolt de Zonnedauw het blad om de insect heen en wordt deze verteerd.

De trompetbekerplant:

De Sarracenia, ook wel de Trompetbekerplant genaamd, is met haar prachtige kleuren en vormen aantrekkelijk. De plant ruikt voor de insect ook nog eens heel lekker. Onderin de beker zit een vloeistof (enzymen), die lekker ruikt. Hiermee wordt het insect naar de beker gelokt. Zodra het insect bovenaan de binnenkant van het blad komt, kan hij geen kant meer op. De binnenkant van de beker heeft kleine haartjes, die naar beneden zijn gericht. Het insect komt niet meer omhoog en valt naar beneden. Onderin de beker wordt  het insect verteerd door de enzymen. Fascinerend, toch?

Vleesetende planten terrarium maken

Vleesetende planten zijn ontzettend leuk en leerzaam om naar te kijken. De moerasachtige omgeving, waarin zij leven, verandert continu. Wil je dit zelf ook mee maken? Dit kan simpel. In onze terrariums kun je door het glas zien hoe het moeras leeft. Je maakt verbinding met de natuur en kunt zelf de planten verzorgen. Een terrarium kan ook uitstekend dienst doen om insecten uit de slaapkamer te houden. Het licht van het terrarium lokt insecten en de vleesetende planten vangen ze vervolgens. een win-win situatie!

De Vleesetende plant soorten zijn heel divers. GreenGifts biedt de populairste soorten aan in verschillende pakketten. Zelfs aan een flesje regenwater hebben wij gedacht, zodat jouw vleesetende planten de beste start krijgen! Eén van de meest populaire soorten is de Venus Vliegenval of Dionaea Muscipula. Het plantje heeft kleine vallen die dichtklappen bij aanraking. Het plantje wordt door ons geleverd met een gekleurde sierpot, watermeter en Raindrops, zodat de verzorging een koud kunstje wordt. De meest populaire Dionaea set is die van 2 Venus Vliegenvangers, 2 watermeters en Raindrops.

De Venusvliegenval (Dionaea Muscipula) is de beste muggenvanger. Behalve Dionaea zijn er meerdere soorten vleesetende planten, die ieder op hun eigen manier insecten vangen. De Drosera of Zonnedauw heeft een kleefval. De plant bestaat uit bladeren met tentakels met daarop een kleefstof. Zodra een insect op het blad gaat zitten, kan deze niet meer weg en zal het verteringsproces beginnen. De Sarracenia (bekerplant) heeft een bekerval waar insecten, zodra ze in de beker zitten er niet meer uit kunnen. Dit komt door de naar beneden gerichte haartjes die zich in de beker bevinden. Eenmaal in de beker, is er voor het insect geen redden meer aan… De Sarracenia is een verzamelnaam voor verschillende soorten bekerplanten, met ieder hun eigen uiterlijk. De meest bekende soorten zijn: Maroon, Venosa en Juthatip. Om kennis te maken met al deze verschillende soorten heeft GreenGifts voor jou een mix samengesteld. Van iedere soort ontvang je 1 plant, inclusief watermeters, sierpotten en Raindrops.

In onze shop hebben wij verschillende terrariums met een compleet stappenplan hoe je een eigen vleesetende planten terrarium maakt. Deze terrariums zijn voorzien van LED verlichting. Die verlichting lokt de insecten naar het terrarium, waar zij worden gevangen door de vleesetende planten. Dit maakt het terrarium ook ideaal voor in de slaapkamer. In een kinderkamer kan een terrarium tevens dienen als nachtlampje. Een terrarium wordt geleverd inclusief alle  benodigdheden zoals planten, grond, mos, watermeter en Raindrops. Voor de echte liefhebber van Vleesetende planten raden wij het XL terrarium aan. Een groot terrarium voorzien van 5 verschillende vleesetende planten in een grotere potmaat. Alles wordt meegeleverd, denk aan bijvoorbeeld grond, mos, Raindrops en watermeter, zodat je gelijk aan de slag kunt met het inrichten van jouw eigen Vleesetende planten terrarium.

Bij GreenGifts kan je een vleestende planten al kopen voor €9,95. Je ontvangt dan de meest populaire vleesetende plant de Venusvliegenvanger inclusief een gekleurde pot, watermeter, regenwater, cadeau beker en verzorgingstips. De vleesetende plant wordt rechtstreeks geleverd uit onze eigen kwekerij.

10% korting?

Mis deze 10% korting niet en schrijf je direct in voor de nieuwsbrief!

10% korting?

Mis deze 10% korting niet en schrijf je direct in voor de nieuwsbrief!