Your connection with art & nature

Bonsaiworld assortiment

schotel
bestaande uit een boek

Onze meest populaire producten

Bonsai boom kopen

Het perfecte cadeau om te geven.

Verzorgingstips

Meest gestelde vragen over Bonsai bomen

Wij leveren verschillende soorten Bonsaibomen, altijd de sterkste van het moment.
Wilt u weten welke soort u heeft ontvangen? In het meegeleverde boekje “Bonsaiworld, uw connectie met kunst en natuur”, kunt u nagaan welke soort u heeft gekregen. De soorten die wij doorgaans leveren zijn: Carmona Macrophylla, Zelkova Chinensis, Ligustrum Chinensis, Sagarethia Theezans en de Ficus Retusa. Twijfelt u? Stuur ons dan een bericht met een foto via dit formulier. Dan kijken wij graag met u mee.

De Bonsai heeft ca. 1x per 3 dagen water nodig. Tip: geef de Bonsai in 2x water. De 1x om de grond goed los te maken. De 2x kan de bonsai het water pas goed opnemen. Als u de Bonsai verpot, dan is het belangrijk om een nieuwe pot met een opening aan de onderkant uit te kiezen. De Bonsai kan daardoor het overtollige water kwijt, zodat er geen wortelrot ontstaat.

Plaats de Bonsai op een lichte plek, maar niet in de directe zon of in een warme luchtstroom, zoals achter het raam of boven een verwarming. Hier heeft de zon een veel sterkere invloed vanwege de stilstaande lucht.

Het is heel normaal dat boomsoorten continue 25% van hun blad vernieuwen. Dit kan worden verstrekt door het transport van onze kwekerij naar uw huis. Geef de boom wat rust en tijd; de blaadjes groeien vanzelf weer terug.

Als de blaadjes verkleuren gedurende een langere periode, dan heeft de boom waarschijnlijk te lijden onder lichtgebrek. Bij lichtgebrek maakt de boom lange en dunne takken en krijgt slappe bladeren. Als de nerf nog groen is en het bladmoes vergeeld, dan is er sprake van gebrek aan voeding.

Als u geluid hoort, zorg er dan voor dat de pomp in het midden van de bak is geplaatst. Zo voorkomt u dat de pomp tegen de zijkanten van de bak aantikt en een continu geluid maakt.

U heeft het product toegevoegd aan uw winkelwagen:

10% korting?

Mis deze 10% korting niet en schrijf je direct in voor de nieuwsbrief!

10% korting?

Mis deze 10% korting niet en schrijf je direct in voor de nieuwsbrief!