Logo Ecoworld

Your connection with nature

Ecoworld planten assortiment

kurk met LED verlichting en gekleurde kamerplantjes.

Onze meest populaire producten

Verzorgingstips

Meest gestelde vragen over Planten terrariums

Een gesloten ecosysteem creëert zelf een evenwichtig klimaat. Toch kan het soms nodig zijn om extra water te geven. Als de grond droog aanvoelt, geef dan 5 tot 10 cl water, afhankelijk van de grootte van het ecoysteem.

Ja zeker. De planten groeien langzaam en in principe hoeven zij niet gesnoeid te worden. Als de plant toch te groot wordt voor het ecosysteem, kunt u de plant terug snoeien naar de originele grootte. Laat het ecosysteem open voor de komende 24u, zodat de planten kunnen herstellen.

Ontstaat er condens in het ecosysteem? Dan is dit een teken dat het te warm is. Het ecosysteem kan zijn warmte niet kwijt. Open de pot voor 12-24 uur. Blijft het probleem bestaan? Verplaatst dan het ecosysteem naar een andere plek in het huis.

Soms valt er een blaadje van de plant. De aarde gebruikt dit als voeding. Dit is een normaal proces, alleen soms vormen zich kleine vliegjes. De vliegjes leggen weer eitjes, etc. Gelukkig vindt u in tuincentra ‘aaltjes’, die het ongedierte tegen gaan. Dit is in poeder vorm verkrijgbaar en giet u met water over de aarde.

Een ecosysteem heeft een aantal weken nodig om te acclimatiseren. Het kan zijn dat hierdoor kleine witte plekjes ontstaan. Dat is niet erg. U kunt de met schimmel aangetaste bladeren voorzichtig verwijderen. Een natuurlijk evenwicht ontstaat vanzelf.

Als u het ecosysteem al wat langer heeft en er ontstaat schimmel, dan is mogelijk de grond te vochtig. Haal de kurk enkele dagen van het ecosysteem en verwijder de aangetaste bladeren. De planten krijgen dan de tijd om te herstellen.

Verzorgingstips

Meest gestelde vragen over Kamerplanten

De planten die wij doorgaans leveren zijn: Chamedoria Elegance (Bergpalm), Areca Lutescens (Areca Palm), Syngonium Arrow (Syngonium), Nephrolepis Duffi (Krulvaren), Coffea Arabica (Koffieplant), Asplenium Crispy Wave (Nestvaren)

Wij leveren altijd de sterkste planten van het moment. Het kan daarom voorkomen dat het assortiment wisselt en een enkele plant anders is dan op de foto in de webshop.

De planten hebben 1x per week water nodig.

Zet de planten niet in direct zonlicht of in een warme luchtstroom. Een lichte standplaats is wel belangrijk. De planten groeien het best bij een temperatuur tussen de 15 en 35 graden Celsius.

Mini varens en kamerplanten bestsellers

Meest gestelde vragen over Mini plantjes

De cactussen hebben 1x per maand water nodig. De vetplanten/succulenten 1x per twee weken.

De planten kunnen zowel op een zonnige als schaduwrijke plek staan.

Verzorgingstips

Meest gestelde vragen over Luchtplantjes

De Tillandsia hoeft u geen water te geven. De planten halen water voornamelijk uit de lucht. Via de kleine donzige haartjes op de bladeren van de plant, neemt hij de luchtvochtigheid op. Omdat de lucht binnen nog wel eens ‘droog’ kan zijn, bijvoorbeeld door een verwarming, is het zeker goed om de luchtplanten af en toe te besproeien met water of Tillandsia Spray. In de spray zitten extra mineralen, die ze een extra boost geven en de luchtplantjes in topconditie houden.

In de warme zomermaanden hebben de planten wel één of twee keer per week water of een spray nodig Zo voorkomt u dat de planten uitdrogen.

Tillandsia zijn levende planten die er in de verschillende seizoenen anders uit zien. Ook omdat wij ze op een koele en donkere plek bewaren, kunnen zij de harde kleuren verliezen en veranderen ze terug naar hun oorspronkelijke groene kleur.

Door veel licht en ze af en toe te benevelen met Tillandsia Spray komen de diepere kleuren weer snel terug.

Het kan voorkomen dat de tillandsia een verdroogd blad heeft. Maakt u zich geen zorgen, dit komt soms voor. Het verdroogde blad kunt u weg knippen of snijden. Als de tillandsia bruine puntjes krijgt, kunt u deze ook weg knippen. Besproei de plant met een beetje water of Tillandsia Spray. Het komt vanzelf weer goed. De tillandsia is een ijzersterke plant en ziektebestendig.

Nee, de tillandsia zijn niet giftig voor huisdieren.

Over Ecoworld

Met onze Ecoworld willen wij mensen bewust maken hoe belangrijk planten zijn voor ons leefklimaat en wat planten ons kunnen bieden. Met planten kunnen wij de connectie met de natuur weer herstellen en op educatieve wijze op een speelse manier plezier beleven aan het groen. Onze Ecoworld planten geven energie, schone lucht (Co2 wordt omgezet in zuurstof) en een positieve mind set. Een groen medicijn. Niet te vergeten zijn onze planten ook nog eens decoratief en fleuren vele ruimtes op.

Wij streven er naar om onze producten en verpakking zo veel mogelijk co2 neutraal te produceren. hiervoor maken wij gebruiken van PLA en PET verpakkingen en FSC gecertificeerd papier.

De ecoworld serie bestaat uit:

  • Ecosystemen, met en zonder verlichting
  • Kamerplanten, selectie makkelijke en luchtzuiverende planten
  • Mini plantjes, in diverse potten en glaswerk

Een brede selectie aan planten worden gebruiken waaronder; vleesetende planten, kamerplanten, varens, mosballen, cactussen en vetplanten.

Ons merk Ecoworld
U heeft het product toegevoegd aan uw winkelwagen:

10% korting?

Mis deze 10% korting niet en schrijf je direct in voor de nieuwsbrief!

10% korting?

Mis deze 10% korting niet en schrijf je direct in voor de nieuwsbrief!