Ecoworld ecosytemen

10 tips voor het verzorgen

van jouw ecosysteem

Ecoworld bestsellers

Meest gestelde vragen over Ecosystemen

Een gesloten ecosysteem creëert zelf een evenwichtig klimaat. Toch kan het soms nodig zijn om extra water te geven. Als de grond droog aanvoelt, geef dan 5 tot 10 cl water, afhankelijk van de grootte van het ecoysteem.

Ja zeker. De planten groeien langzaam en in principe hoeven zij niet gesnoeid te worden. Als de plant toch te groot wordt voor het ecosysteem, kunt u de plant terug snoeien naar de originele grootte. Laat het ecosysteem open voor de komende 24u, zodat de planten kunnen herstellen.

Ontstaat er condens in het ecosysteem? Dan is dit een teken dat het te warm is. Het ecosysteem kan zijn warmte niet kwijt. Open de pot voor 12-24 uur. Blijft het probleem bestaan? Verplaatst dan het ecosysteem naar een andere plek in het huis.

Soms valt er een blaadje van de plant. De aarde gebruikt dit als voeding. Dit is een normaal proces, alleen soms vormen zich kleine vliegjes. De vliegjes leggen weer eitjes, etc. Gelukkig vindt u in tuincentra ‘aaltjes’, die het ongedierte tegen gaan. Dit is in poeder vorm verkrijgbaar en giet u met water over de aarde.

Een ecosysteem heeft een aantal weken nodig om te acclimatiseren. Het kan zijn dat hierdoor kleine witte plekjes ontstaan. Dat is niet erg. U kunt de met schimmel aangetaste bladeren voorzichtig verwijderen. Een natuurlijk evenwicht ontstaat vanzelf.

Als u het ecosysteem al wat langer heeft en er ontstaat schimmel, dan is mogelijk de grond te vochtig. Haal de kurk enkele dagen van het ecosysteem en verwijder de aangetaste bladeren. De planten krijgen dan de tijd om te herstellen.

Ecoworld product video's

Je hebt het product toegevoegd aan je winkelwagen:

Wil jij  10% korting?

Ontvang onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de leukste gifts.

Wil je 10% korting?

Ontvang onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de leukste gifts.