Luchtplantjes

Luchtplanten zijn trendy en uniek. Ook voor mensen zonder groene vingers zijn Tillandias zeer geschikt. Laat je fantasie de vrije loop en decoreer er op los met de air plants!

Daarom kies je voor GreenGifts

Vandaag besteld, volgende werkdag verzonden

Geleverd rechtstreeks uit onze eigen kwekerij

100% biologisch gekweekt zonder bestrijdingsmiddelen

Duurzaam verpakt met gerecycled verpakkingen

Luchtplantjes kopen uit eigen kwekerij

Bij GreenGifts koop je een kleine assortiment luchtplanten inclusief handige tillandsia spray uit eigen kwekerij. De Tillandsia, ook wel air plants genoemd, komen voornamelijk voor in Midden- en Zuid-Amerika en worden beschouwd als een van de makkelijkst te verzorgen kamerplanten soorten. Luchtplantjes kan je op veel manieren gebruiken een ​​eigen urban jungle te creëren. Luchtplanten zijn daarom de laatste jaren een echte trend geworden!

Wat is een luchtplantje?

De naam zegt het eigenlijk al: een luchtplantje of airplant leeft van de lucht. Deze kleine plantjes zijn in staat om zonder aarde hun voedsel en vocht uit de lucht te halen. Doordat er geen aarde nodig is, kan het plantje makkelijk verwerkt worden in de leukste arrangementen of planten terrariums.

Tillandsia verzorging spray

Luchtplantjes zijn een eyecatcher in iedere woning.Het speciale aan deze plantjes zijn de uiteenlopende vormen en kleuren, van lichtgroen tot donkergroen en zelfs enkele soorten hebben een rode kern. Van deze airplants hebben wij 10 verschillende soorten in ons assortiment. Om het makkelijk te maken hebben wij een pakket samengesteld met deze 10 verschillende soorten en Tillandsia voeding. Het is niet verwonderlijk dat dit pakket inmiddels één van onze bestsellers is. Tillandsia 10 luchtplantjes. Voor degenen die het helemaal groots aan willen pakken is er ook nog een set van 20 Luchtplantjes leverbaar. Deze set bevat 2 plantjes van iedere soort en uiteraard ook weer voeding.

Tillandsia verzorgen

Het verzorgen van luchtplantjes is heel eenvoudig. Maar ondanks dat het plantje leeft van de lucht, wil dat niet automatisch zeggen dat het helemaal geen water of voeding nodig heeft. Af en toe besproeien met Tillandsia spray of dompelen in water, bij voorkeur regenwater, zal het plantje zeker ten goede komen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de Tillandsia na het dompelen of sproeien goed uitlekt. Zet het plantje op zijn kop op een stukje keukenpapier, zodat er geen water tussen de blaadjes gaat zitten.

Air plants de engelse benaming voor luchtplantje

Wat voor soort plant is een luchtplantje? Er zijn verschillende namen voor deze planten, zoals: Tillandsia en Airplant en Luchtplant. De officiële naam is Tillandsia. Tillandsia is een bloeiende planten soort uit de bromeliafamilie. Deze planten wordt ook wel luchtplanten genoemd omdat ze "in de lucht" kunnen groeien. Het bijzondere is dat deze planten geen potgrond nodig hebben om te overleven. Het zijn planten die oorspronkelijk aan bomen groeien en leven van de vochtigheid in de lucht. Deze unieke air plants hebben vaak geen of zeer kleine wortels. Ze gebruiken deze om een ​​boom of ander natuurlijk materiaal vast te houden. Een airplant neemt zijn voedingstoffen op via kleine haartjes op zijn bladeren.

Tillandsia kopen

Luchtplantjes worden door ons in verschillende sets geleverd. Zo hebben wij zowel sets met 5, 10 of 20 verschillende luchtplantjes. Ze worden zorgvuldig verpakt en verstuurd. Verzorgingsspray wordt door ons meegeleverd, zodat je gelijk aan de slag kunt met je nieuwe plantjes. Om een eigen terrarium te decoreren hebben we ook complete terrarium planten sets.

Decoreer er op los met Airplants

Je kunt met luchtplantjes de leukste creaties maken. Vaak worden ze met draad ergens aan bevestigd, maar ze kunnen ook worden vastgelijmd met een niet giftige, niet in water oplosbare siliconengel. Laat je fantasie de vrije loop en ga aan de slag met takken, stenen of maak een standaard van ijzerdraad. Om je alvast een beetje op weg te helpen, kan je ook een Tillandsia DIY kit aanschaffen. Deze bevat steentjes, hout, Luchtplantjes en voeding. Met deze complete set kan je meteen aan de slag. Tip: Maak van deze set nooit een gesloten ecosysteem, maar zorg ervoor dat de plantjes altijd voldoende verse lucht hebben, daar leven ze tenslotte van.

Hebben luchtplantjes veel licht nodig?

Naast water en lucht hebben luchtplantjes ook licht nodig om te overleven. Eigenlijk doen doen deze plantjes het goed op elke plek in huis, behalve in de felle zon. Door de felle zon kunnen de mini plantjes verbranden en /of uitdrogen. Per soort kan het nog verschillen: Plantjes met een lichtere bladkleur kunnen zonlicht beter verdragen dan de donkerder gekleurde soorten.

Tillandsia luchtplantjes koop je bij GreenGifts al vanaf €19,95. Je ontvangt dan 5 verschillende airplants inclusief decoratief natuurhout en een luchtplanten spray om jouw mini plantjes te verzorgen. En je krijgt ze ook nog eens rechtstreeks geleverd uit onze eigen kwekerij.

Tillandsia's groeien langzaam. De kleine plantjes doen er gemiddeld 2 jaar over om zo'n 5cm te groeien. Als je luchtplantjes voldoende licht en water geeft kunnen enkele soorten binnen 6 maanden bloemen geven.

Naast water en lucht hebben luchtplantjes ook licht nodig om te overleven. Eigenlijk doen doen deze plantjes het goed op elke plek in huis, behalve in de felle zon. Door de felle zon kunnen de plantjes verbranden en /of uitdrogen. Per soort kan het nog verschillen: Plantjes met een lichtere bladkleur kunnen zonlicht beter verdragen dan de donkerder gekleurde soorten.

Deze makkelijke kamerplanten zijn zeer geschikt voor mensen met huisdieren, de plantjes zijn nl. niet giftig.

U heeft het product toegevoegd aan uw winkelwagen:

10% korting?

Mis deze 10% korting niet en schrijf je direct in voor de nieuwsbrief!

10% korting?

Mis deze 10% korting niet en schrijf je direct in voor de nieuwsbrief!