Verschillende plantjes voor een terrarium

Het leuke aan deze verschillende DIY sets is dat er voor iedereen wel een set beschikbaar is. Laat je creativiteit de vrije loop en richt je terrarium in met vleesetende planten, cactussen en succulenten, varens, kamerplanten of Tillandsia (luchtplantjes). Bij iedere plantensoort leveren wij de bijbehorende benodigdheden en terrarium decoratie zoals bijvoorbeeld substraat, grond, mos of decoratief hout.

Een zelfvoorzienend Ecosysteem of Terrarium?

Een ecosysteem, ofwel een gesloten terrarium, kan na het inrichten worden afgesloten en werkt zelfvoorzienend. Zuurstof en vocht in het glas worden gerecycled waardoor deze planten in glazen pot nagenoeg geen verzorging meer nodig hebben. Cactussen, succulenten en uiteraard luchtplantjes hebben verse lucht nodig. Zij kunnen dus niet overleven in een gesloten ecosysteem. Deze soorten zijn wel uitermate geschikt om in een open terrarium te plaatsen. Dit vergt vanzelfsprekend wat meer verzorging aangezien deze planten af en toe water nodig hebben.

Terrarium maken

De DIY terrarium set wordt compleet met alle benodigdheden, decoratie en uitgebreide handleiding geleverd. Hierdoor wordt het inrichten van een terrarium met planten een fluitje van een cent.

Planten Terrarium DIY set kopen

Met de plantjes (uit eigen kwekerij) van GreenGifts haal je een duurzame oplossing in huis. Na de bestelling verzenden wij, op werkdagen, binnen 24 uur, de complete set met alle benodigdheden. Zo hoef je nooit lang te wachten om aan de slag te gaan met het inrichten van jouw terrarium of plant in fles arrangement. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om zelf de bezorgdatum te kiezen en worden de terrarium planten zorgvuldig en professioneel verpakt. De Ecoworld verpakkingen bestaan uit gerecycled materiaal en zijn 100% biologisch afbreekbaar. 

Het verzorgen van de plantjes in glazen pot

Onze ecosystemen met plantjes in glazen pot hebben na het inrichten en afsluiten geen verzorging meer nodig. Af en toe het glas een beetje draaien zodat alle plantjes genoeg licht krijgen, is voldoende. Je kunt op deze manier jaren plezier hebben van deze plantjes in glazen pot! De verzorging van het open planten terrarium is uiteraard afhankelijk van de soort planten die in het terrarium zijn geplaatst. Zo houden vleesetende planten van zeer natte voeten en hebben cactussen en succulenten veel minder water nodig. Met de juiste verzorging kan je jarenlang plezier hebben van je zelfgebouwde duurzame eye-catcher!