Nep visjes
Daarom kies je voor GreenGifts
Nep goudvissen
Plastic goudvisjes worden geleverd in een setje van 2 plastic nepvisjes, een grote en een iets kleinere. Ook deze visjes zijn, door middel van een loodje aan een bijna onzichtbaar draadje, op verschillende hoogtes in de kom te plaatsen. Versier de kom met mooie steentjes en waterplantjes en je hebt een echte eye-catcher in huis!
Plastic goudvissen zijn ideaal, wanneer je geen zin hebt om constant de watertemperatuur en PH waarde in de gaten te houden en op te letten of je jouw vissen niet teveel of te weinig voer geeft.
Visjes speelgoed
Speelgoedvisjes zijn er in 2 soorten: een setje (1 groot en 1 klein) kunststof goudvisjes of de Waterworld Bluppys, een set van 6 kunststof tropische visjes in de leukste kleuren.
Nep plantjes aquarium
Een aquarium met nep vissen is ideaal voor in bijvoorbeeld een kinderkamer. Kinderen kunnen genieten van een zelf samengestelde onderwaterwereld zonder dat zij de verantwoordelijkheid hebben om voor de vissen te hoeven zorgen.
Een nep vissen aquarium hoeft natuurlijk ook veel minder vaak te worden schoongemaakt. Wanneer er wel echte plantjes in het aquarium zitten, is af en toe water verversen voldoende.
Nep vissen
Deze decoratieve visjes zijn imitatie vissen voor in een aquarium of glas. Door een loodje zijn deze nepvisjes in hoogte verstelbaar, waardoor deze handgemaakte kunststof visjes op verschillende hoogtes in het aquarium kunnen ‘zwemmen’. Hierdoor kan er een interessant onderwaterlandschap worden gecreëerd.
De verzorging hangt uiteraard af van de soort mini plant. Zo heeft een cactus een hele andere waterbehoefte als bijvoorbeeld een varen. En kan de varen weer veel beter tegen een iets donkerdere standplaats. Kijk dus naar de soort plant om de verzorging van het kleine plantje te bepalen. Een handige houvast is dat de cactus, afhankelijk van de tijd van het jaar, iedere 4 weken water nodig heeft, de Succulent iedere 2 weken en de varens en kamerplanten iedere week. Tillandsias worden graag ieder 2 weken besproeid met water of voeding.
3 handige tips op een rij:
- Houd er rekening mee dat miniplantjes ook in een mini potje zitten met weinig grond. Ze kunnen dus snel uitdrogen. Geef ze daarom zorgvuldig water. Lukt dat niet goed met een gieter, zet ze dan op een schoteltje met water. Al het water wat na een uurtje nog op het schoteltje ligt, is teveel en kan worden weggegooid. Iedere maand een klein dopje voeding toevoegen aan het water zorgt ervoor dat het plantje voldoende voedingsstoffen krijgt.
- Kleine plantjes verpotten kan je het beste doen in het voorjaar. Hoe groter de pot, hoe groter het plantje zal worden. Wil je de plantjes graag klein houden, gebruik dan niet een te grote pot. Het is wel belangrijk dat het plantje af en toe nieuwe aarde krijgt met nieuwe voedingsstoffen, omdat de oude aarde op den duur uitgeput raakt.
- Tillandsias zijn een verhaal apart. Aangezien ze niet in de aarde staan, halen zij de voeding uit de lucht en af en toe kunnen ze geholpen worden door ze te besproeien met voeding. Tillandsias moeten wel verse lucht krijgen, dus zet ze niet in een gesloten ecosysteem. Wanneer je ze om de 2 weken besproeit met water, blijven ze het mooist. Zorg er wel voor dat het water niet tussen de blaadjes blijft zitten, want dan zouden ze kunnen gaan rotten. Dit is eenvoudig op te lossen door ze na het sproeien even op zijn kop op een keukenpapiertje te laten uitlekken.
Plantjes die klein blijven zijn luchtplantjes (Tillandsia), Mini cactussen en vetplanten (Succulenten). De soorten die wij dagelijks vers in onze kwekerij rapen zijn klein blijvende soorten.
Kleine plantjes in potjes koop je bij GreenGifts al vanaf €14,95. Wij hebben een divers aanbod aan kleine vetplantjes, cactussen, varens en kamerplanten. De mini plantjes kunnen geleverd worden met of zonder potjes. Ook is het mogelijk vanaf 100 stuks om de plantjes geleverd te krijgen met een gepersonaliseerd bordje
In een ecosysteem zijn er planten die doorgaans gewend zijn aan een hoge luchtvochtigheid en zonder extra voedsel kunnen leven. Deze omvatten varens, vleesetende planten en kamerplanten.