Terrarium planten sets

Met de terrarium planten sets van GreenGifts maak jij zelf jouw eigen Ecosysteem. Deze sets voor het zelf samenstellen van een planten terrarium worden geleverd met de planten van jouw keuze en alle andere benodigdheden zoals bijvoorbeeld substraat, grond, mos en een uitgebreide handleiding. Hierdoor wordt het maken en inrichten van een flessentuin, een eigen schaal of glas een fluitje van een cent. Ideaal als bijvoorbeeld jouw terrariumplanten te groot zijn geworden of als je een keer wat anders wilt. Let op: terrarium planten sets zijn exclusief glas.

Planten terrarium als relatiegeschenk

Uniek, handgemaakt, duurzaam cadeau dat blijft en groeit.

Planten terrarium als relatiegeschenk

Uniek, handgemaakt, duurzaam cadeau dat blijft en groeit.

Daarom kies je voor GreenGifts

Vandaag besteld, volgende werkdag verzonden

Geleverd rechtstreeks uit onze eigen kwekerij

100% biologisch gekweekt zonder bestrijdingsmiddelen

Duurzaam verpakt met gerecycled verpakkingen

Welke plantjes kunnen in een DIY planten terrarium?

Het leuke aan onze verschillende Do-It-Yourself-sets (DIY) is dat er voor iedereen wel een planten terrarium pakket beschikbaar is. Laat je creativiteit de vrije loop en richt zelf je planten terrarium in met een van onze sets. Het zelf inrichten van een Terrarium planten ecosysteem kan met verschillende plantensoorten zoals varens, vetplantjes of vleesetende planten. Bij iedere plantensoort leveren wij de bijbehorende benodigdheden en decoratie zoals substraat, grond, mos of decoratief hout.

Een kant-en-klaar ecosysteem of Do-It-Yourself terrarium planten

Terrariums met planten zijn er in allerlei verschillende soorten en maten. Bij GreenGifts maken wij het onderscheid tussen kant-en-klare ecosystemen en DIY terrarium sets. De Do-It-Yourself sets zijn er voor de creatievelingen onder ons die het leuk vinden om hun terrarium zelf in te richten met een set geleverde plantjes naar keuze. De sets worden geleverd met alle benodigdheden en een uitgebreide handleiding waardoor de inrichting een fluitje van een cent wordt.

Zelfvoorzienend planten terrarium

Een terrarium met planten kan na het inrichten worden afgesloten en werkt zelfvoorzienend met de meeste plantjes. Zuurstof en vocht in het glas worden gerecycled waardoor deze planten in glazen pot nagenoeg geen verzorging meer nodig hebben. Echter geldt dit niet voor alle plantsoorten. Cactussen, succulenten en uiteraard luchtplantjes hebben verse lucht nodig. Zij kunnen dus niet overleven in een gesloten terrarium. Deze soorten zijn wel uitermate geschikt om in een open terrarium te plaatsen. Dit vergt vanzelfsprekend wat meer verzorging aangezien deze planten af en toe water nodig hebben.

Zelf een planten terrarium maken

De DIY terrarium set wordt compleet met alle benodigdheden, decoratie en uitgebreide handleiding geleverd. Het leuke aan deze plant in glas ecosysteem sets is dat jij je eigen creativiteit er volledig in kwijt kunt. Een DIY set kan dienen als navulling voor één van onze Ecoworld glazen of geheel naar eigen inzicht ieder ander glas inrichten. Alle benodigdheden hiervoor zijn inbegrepen bij deze sets. In onze blog lees je alles over het maken van je eigen terrarium aan de hand van ons stappenplan.

Planten Terrarium DIY set kopen

Met de plantjes (uit eigen kwekerij) van GreenGifts haal je een duurzame oplossing in huis. Na de bestelling verzenden wij op werkdagen, binnen 24 uur de complete set met alle benodigdheden. Zo hoef je nooit lang te wachten om aan de slag te gaan met het inrichten van jouw planten terrarium. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om zelf de bezorgdatum te kiezen en worden de terrarium planten zorgvuldig en professioneel verpakt. Onze verpakkingen bestaan uit gerecycled materiaal en zijn 100% biologisch afbreekbaar. 

Het verzorgen van je zelfgemaakte planten terrarium

Onze DIY terrarium sets hebben na het inrichten en afsluiten vrijwel geen verzorging meer nodig. Af en toe het glas een beetje draaien zodat alle plantjes genoeg licht krijgen, is voldoende. Je kunt op deze manier jaren plezier hebben van deze plantjes in glazen pot! De verzorging van het open planten terrarium is uiteraard afhankelijk van de soort planten die in het terrarium zijn geplaatst. Zo houden vleesetende planten van zeer natte voeten en hebben cactussen en succulenten veel minder water nodig. Met de juiste verzorging kan je jarenlang plezier hebben van je zelfgebouwde duurzame eye-catcher!

Plantjes in glazen pot als duurzaam relatiegeschenk

Als u op zoek bent naar een duurzaam relatiegeschenk voor uw professionele contacten, is een plantenterrarium perfect. Dit originele relatiegeschenk kan worden gepersonaliseerd met uw bedrijfslogo of een persoonlijke boodschap. Met een ecosysteem biedt u een duurzaam en ecologisch geschenk aan.
Bekijk al onze duurzame relatiegeschenken

FAQ’s

Bij GreenGifts maken wij onderscheidt tussen kant-en-klare ecosystemen en Do-It-Yourself terrarium sets. Het verschil tussen beide categorieën is dat de ecosystemen worden geleverd inclusief glazen pot en afsluitkurk. De Terrarium sets daarentegen zijn bedoeld als navulling voor een eerder besteld glas of je kunt hier ieder ander glas mee decoreren.

Met de juiste zorg gaat een planten terrarium jaren mee. Natuurlijk verschilt dit wel per plantensoort die je in je terrarium hebt en hoe je er mee omgaat.

Met een dicht planten terrarium creëer je als het ware een nieuw ecosysteem in de fles waardoor hier bijna geen zorg meer aan hebt. Een open terrarium heeft doorgaans wat meer zorg nodig omdat het vocht hieruit verdampt. Daarom moet je deze ook vaker water geven.

In een terrarium kunnen planten die doorgaans gewend zijn aan een hoge luchtvochtigheid en zonder extra voeding kunnen leven. Denk hierbij onder andere aan vleesetende planten, varens en kleine kamerplanten.

In 7 stappen jouw eigen planten terrarium maken

U heeft het product toegevoegd aan uw winkelwagen:

10% korting?

Mis deze 10% korting niet en schrijf je direct in voor de nieuwsbrief!

10% korting?

Mis deze 10% korting niet en schrijf je direct in voor de nieuwsbrief!