Mini Vetplanten

Mini vetplanten zijn prachtige onderhoudsarme plantjes die in vrijwel ieder interieur passen. Een vetplant is een plant die het vermogen heeft om water op te slaan en hierdoor langere tijd zonder water kunnen. Je kunt ze zien als de minder stekelige familie van de cactus. Succulenten komen voor in veel verschillende soorten en zijn zeer decoratief.

Mini plantjes als groene giveaway

Samen groeien we verder…

Mini plantjes als groene giveaway

Samen groeien we verder…

Daarom kies je voor GreenGifts

Vandaag besteld, volgende werkdag verzonden

Geleverd rechtstreeks uit onze eigen kwekerij

100% biologisch gekweekt zonder bestrijdingsmiddelen

Duurzaam verpakt met gerecycled verpakkingen

Mini Vetplantjes kopen

Mini vet plantjes worden door ons aangeboden in een mix van de mooiste soorten, verkrijgbaar met of zonder sierpotjes en ook mogelijk in combinatie met mini cactussen. Zo is er voor ieder wat wils. Deze plantjes lenen zich ook uitstekend als klein geschenkje bij een geboorte of bruiloft, compleet met decoratief sierpotje van wit steen en eventuele personalisatie.

Vetplantjes verzorgen

Succulents doen het goed in de volle zon. Deze plantjes hebben iets meer water nodig dan de cactus, maar ook bij vetplantjes dient de grond helemaal op te drogen voordat er weer nieuw water wordt gegeven. Dat is ongeveer na een week / 10 dagen. Ook voor de vetplant is het belangrijk dat er geen water in de pot blijft staan. Dit is schadelijk voor de wortels. Zorg ook

Succulenten Soorten

Zeer veel plantjes vallen onder de noemer Succulent. Ze hebben één eigenschap met elkaar gemeen en dat is dat ze water kunnen opslaan in een deel van de plant. Dat hoeft niet per se het blad te zijn, maar dat kan ook in de steel of in de wortels. Wanneer je bij ons een mix bestelt, ontvang je verschillende soorten Succulenten. Wij versturen altijd de soorten die op dat moment het mooist en het sterkst zijn

Vetplant kopen

De vetplant is in vergelijking met de cactus wat minder stekelig. De officiële naam van vetplant is Succulent. Deze planten zijn zeer goed in het vasthouden van water. Omdat vetplanten oorspronkelijk uit droge gebieden komen, is de mogelijkheid om water op te slaan noodzakelijk. Vetplanten zijn zeer decoratief en kunnen tegen een stootje. Ook vetplanten zijn er in veel verschillende soorten, die je bij ons als mix kunt aanschaffen.

Vetplanten binnen

Vetplanten kunnen zeker binnenshuis worden gehouden. Het is wel handig als je de omstandigheden van waar de vetplant oorspronkelijk vandaan komt, een beetje nabootst: In de natuur krijgen de mini plantjes vaak in één keer heel veel water tijdens hoosbuien en is het daarna voor langere tijd droog. Geef de plantjes bij jou thuis ook op die manier water. Geef de plant flink water en laat goed uitlekken. Wanneer er water in de pot blijft staan, kunnen de wortels gaan rotten. Zorg daarna dat de grond volledig is opgedroogd voordat de plant weer water krijgt. Het is belangrijk om de vetplanten in potjes te zetten waar het teveel aan water uit weg kan lopen om wortelrot te voorkomen. Zorg er daarom altijd voor dat de Succulenten in potjes staan met gaatjes in de onderzijde.

Kleine vetplantjes voor een giveaway

Mini vetplantjes zijn zeer geschikt als giveaway. De kleine plantjes kunnen worden gepersonaliseerd d.m.v. een houten prikker met daaraan een kaartje met het logo of slogan van jouw bedrijf.  Een geweldig cadeautje om te geven en te krijgen!

Bekijk onze duurzame relatiegeschenken bedrukt met logo

Veelgestelde vragen over vetplanten

Bij GreenGifts kan je heel goedkoop vetplanten kopen. Een set van 5 mini vetplanten inclusief potjes heb je al voor €14,95. Je krijgt dan 5 verschillende mini plantjes rechtstreeks geleverd uit onze eigen kwekerij.

Vetplanten hebben heel weinig water nodig: geef ze in de zomer af en toe een flinke scheut water en laat de grond daarna bijna helemaal uitdrogen. In de winter is het voldoende om elke 4 weken een beetje water te geven. Controleer regelmatig.

Meer weten hoe je vetplanten verzorgen het beste kan aanpakken?

U heeft het product toegevoegd aan uw winkelwagen:

10% korting?

Mis deze 10% korting niet en schrijf je direct in voor de nieuwsbrief!

10% korting?

Mis deze 10% korting niet en schrijf je direct in voor de nieuwsbrief!